Mijn persoonlijke- en professionele reis tot nu toe

English

Welkom bij Janneke Mol Language Solutions en bedankt voor uw interesse. Oorspronkelijk ben ik Nederlandse, maar ik woon al bijna 20 jaar in het buitenland. Eerst in Schotland en nu in Servië.

 

Mijn opleiding

Ik heb in Nederland eerst journalistiek gestudeerd op hbo-niveau en ben vervolgens overgestapt op Engels aan de Rijks Universiteit Groningen. Mijn universitaire diploma's heb ik aan Glasgow University behaald, en ik kan mezelf nu Master of Art en Master of Philosophy noemen; beide in de Engelse Taal en Letterkunde. Mijn Engels is dan ook vloeiend en correct en ik zie mezelf als tweetalig.

 

Mijn werkervaring

Mijn professionele carrière ben ik begonnen als callcenter medewerker en ben vervolgens uitgegroeid naar callcenter manager. Ik ben nauw betrokken geweest bij het opzetten van een nieuw callcenter in Belgrado. Verder heb ik bij de University of Glasgow meerdere jaren als vertaler gewerkt, zowel Engels-Nederlands als Nederlands-Engels. Hier heb ik veel ervaring opgedaan, bijvoorbeeld wat betreft het feilloos overnemen van de toon van een tekst en het verschil tussen een letterlijke vertaling en een vrije vertaling. Aan de universiteit heb ik ook Nederlandse les gegeven aan volwassenen, 3 jaar lang. Dit waren voornamelijk Schotten, maar ik had ook studenten uit Duitsland en Engeland die Nederlands wilden leren.

 

Mijn leven in Servië nu

Ik heb vervolgens zelf besloten een pauze in te lassen en ben uiteindelijk in Servië gebleven, waar ik nu een man en vijf kinderen heb. Ruim vijf jaar geleden heb ik me weer meer verdiept in het schrijven en dit blijft toch mijn hobby en mijn passie. Ik ben sindsdien actief als freelance tekstschrijver, met name van (seo) webteksten. Ook werk ik als vertaler en als transcribent. Om mijn droom werkelijkheid te maken heb ik hier in Servië mijn eigen bedrijf opgezet, werk ik fulltime als tekstschrijver en heb ondertussen ruime ervaring opgebouwd op dit gebied. Ik heb ook veel ervaring als seo tekstschrijver en ik kan u helpen uw website beter vindbaar te maken door de zoekmachines.

Mijn achtergrond in management in combinatie met mijn kennis van het Engels en universitaire denkwijze heeft mij aanzienlijk geholpen bij het schrijven van een groot aantal teksten. Ik zie dit zelf als een erg goede basis en een voordeel voor verdere carrièremogelijkheden in dit vakgebied.

Wilt u graag meer lezen over mijn professionele carrière, dan kunt u mijn LinkedIn profiel bekijken.

Hoe gaan we verder?

Bent u op zoek naar een ervaren en freelance (SEO) tekstschrijver, zoekt u een vertaler Nederlands-Engels of heeft u een transcriptie nodig? Neem dan nu contact met mij op zodat we hier verder over kunnen praten. Ook als u meer informatie wilt zien over mijn tarieven en diensten, of een offerte wilt aanvragen, dan kunt u dat makkelijk doen via de daarvoor bestemde pagina’s op mijn website.

Diensten