Transcriberen en content analyses

Ik aan het transcriberen

English

Op deze pagina vindt u meer informatie over transcriberen en het maken van content analyses, twee diensten die ik met mijn tekstbureau aanbied. Ik heb inmiddels al 5 jaar ervaring als transcribent en daar hoort ook het maken van content analyses bij. Als u een transcriptie of content analyse nodig heeft, dan stuurt u mij uw documenten en specifieke wensen en ik werk dat voor u uit. Dat kan op verschillende manieren.

 

Huidige projecten: momenteel werk ik als transcribent en content analist voor QQFS/M3 en voor Peak Translations.

Het transcriberen van verschillende soorten audio

Ik kan verschillende soorten audio voor u transcriberen. U kunt dan denken aan dictaten, interviews, hoorzittingen, telefoongesprekken, webinars en lezingen. Zo lang er een goede geluidsopname bestaat, eventueel met beeld, kan dat omgezet worden in een tekst. U geeft bij mij aan welke eisen u heeft. Zo kan ik bijvoorbeeld persoonlijke informatie weglaten of ik kan een tijdstempel toevoegen elke 5 of 10 minuten. Het doel van transcriberen is om wat er gezegd wordt vast te leggen op papier. U bepaalt hoe letterlijk u wilt dat ik dat doe. Ik kan u verschillende soorten transcripties aanbieden, zoals een globale transcriptie, een woordelijke transcriptie of een letterlijke transcriptie.

  • Een globale transcriptie: dit is een transcriptie die in één keer wordt uitgevoerd. Ik ben aan het transcriberen terwijl ik naar de audio luister, zonder terugspelen. Dit is dus een ongecorrigeerd document dat fouten bevat en waarin onverstaanbare passages worden weggelaten. Deze dienst is ook goedkoper en geeft u een globaal idee van wat er gezegd is.
  • Een woordelijke transcriptie: als ik op deze manier aan het transcriberen ben, dan typ ik de opname helemaal uit. Ik probeer zo volledig mogelijk te zijn en luister de audio regelmatig terug. Bij deze wijze van transcriberen wordt gestotter, problemen met de verbinding en irrelevante informatie weggelaten en fout taalgebruik wordt gecorrigeerd. U krijgt een goed lopende tekst die trouw blijft aan de woordkeuze van de mensen die spreken.
  • Een letterlijke transcriptie: wilt u dat ik letterlijk voor u ga transcriberen, dan wordt de geluidsopname exact uitgewerkt. Onjuist taalgebruik wordt niet gecorrigeerd en als u dit wilt kunnen stopwoordjes, problemen met de lijn, herhalingen, etc. ook worden getranscribeerd. Wilt u dat ik op deze manier voor u ga transcriberen, dan krijgt u een letterlijke weergave van wat er gezegd is.

 

Het maken van content analyses

Het maken van een content analyse of inhoudsanalyse gebeurt op een andere manier dan transcriberen. Als ik ga transcriberen, dan doe ik dat van een document met gesproken tekst, maar een inhoudsanalyse kan ook gemaakt worden van geschreven teksten. U kunt dan denken aan boeken en kranten, films, interviews en online content. Het doel van een content analyse is om u te voorzien van een schematisch overzicht waarmee u patronen kunt aanwijzen in de communicatie die is gebruikt. Er zijn twee verschillende content analyses, namelijk kwalitatief en kwantitatief.

  • Een kwalitatieve content analyse: dit is een onderzoek dat gedaan wordt om niet-numerieke informatie te analyseren en voor het begrijpen van ervaringen, meningen en concepten.
  • Een kwantitatieve content analyse: dit is een onderzoek waarbij numerieke data verzameld en geanalyseerd wordt met als doel patronen te vinden, relaties aan te tonen, resultaten te presenteren en voorspellingen te doen.

 

Transcribe definition dictionaryIk ben de transcribent voor u

Wilt u dat ik audio voor u ga transcriberen of dat ik een content analyse voor u maak van bepaalde informatiebronnen? Of misschien wilt u meer weten over de tarieven die ik hanteer? U vindt dan meer informatie op de gerelateerde pagina’s. Op mijn tarievenpagina vindt u alles wat u nodig heeft over de prijzen die ik hanteer voor mijn diensten en via mijn contactpagina laat u mij weten dat u geïnteresseerd bent. We kunnen dan verder bespreken wat u nodig heeft. Uiteraard behandel ik ook graag al uw vragen die u nog heeft. Ik probeer iedereen binnen 4 uur terug te antwoorden.

Tarieven transcriberen