SEO teksten laten schrijven: betere rankings én betere pagina’s

24-09-2021
SEO content

SEO teksten laten schrijven is niet alleen een goed idee voor het succes van uw pagina’s in de resultaten van de zoekmachines. Bij Google en bij u staat de ervaring van de bezoeker centraal. Met een SEO copywriter slaat u twee vliegen in één klap!

SEO content to do listSEO teksten laten schrijven door een professionele copywriter is niet alleen een goed idee voor het succes van uw pagina’s in de resultaten van de zoekmachines.  Het is natuurlijk zo dat een SEO-copywriter uw teksten op zo’n manier samenstelt dat de desbetreffende pagina hoog scoort als er een relevante zoekterm in Google wordt ingetypt. Om dat te doen zorgt de copywriter voor inhoud die de algoritmen van de zoekmachine tevredenstelt. Deze algoritmen worden uitgebreid door SEO-specialisten onderzocht en aan de hand daarvan zijn er honderden regels opgesteld die op uw pagina’s worden losgelaten voor optimale online zichtbaarheid.

 

SEO teksten laten schrijven voor Google

Waar het daadwerkelijk op neer komt is dat Google en de andere zoekmachines haar klanten kwalitatieve resultaten willen presenteren en pagina’s waar ze echt wat aan hebben. Dit wordt ook wel de ‘ervaring van de bezoeker’ genoemd en de laatste update van Google is daar volledig aan gewijd. Hoe beter deze is, hoe hoger uw pagina terecht komt in de Search Engine Result Pages (SERP’s). Zoekmachines willen hun klanten zo goed mogelijk helpen door ze kwalitatieve pagina’s aan te leveren waar ze in één keer vinden wat ze nodig hebben. Als u goede SEO teksten kunt laten schrijven door een ervaren SEO-copywriter, dan zorgt u ervoor dat de zoekmachines uw pagina’s waardig gaan vinden voor hun gebruikers.

 

Een gemeenschappelijke basis

Eigenlijk ligt de ervaring van de bezoeker aan elke SEO regel ten grondslag. Alles wordt ingesteld om het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk te maken om de informatie te vinden die ze nodig hebben. En uiteraard moet die informatie dan ook betrouwbaar zijn. Dit is een streven die u en de zoekmachines met elkaar gemeen hebben en dus een gemeenschappelijk doel. Als u uw pagina’s zo inricht dat uw bezoekers daar gemakkelijk correcte informatie kunnen vinden en uw website zo gebruikersvriendelijk mogelijk is, dan is de kans groter dat ze verder gaan kijken en uiteindelijk doen wat u wilt wat ze doen. Het goede nieuws is dus wel dat u door SEO teksten te laten schrijven niet alleen de zoekmachines tevredenstelt, maar ook uw bezoekers. En dat leidt weer tot een hoge conversie ratio en meer inkomen.

 

Enkele voorbeelden

De beste manier om dit uit te leggen is door middel van voorbeelden. Er zijn verscheidene manieren waarop u door SEO teksten t te laten schrijven de ervaring van de bezoeker verbetert en dus uw positie in de zoekmachine resultaten ook.

  • Zoekmachines houden van teksten met een duidelijke structuur.

Ervaring van de bezoeker: zo is het makkelijker om direct de juiste informatie te vinden.

  • Zoekmachines geven de voorkeur aan goed lopende zinnen en heldere informatie.

Ervaring van de bezoeker: kwalitatieve teksten maken uw inhoud beter leesbaar.

  • Met externe links laat u de zoekmachines zien dat uw informatie onderbouwd is.

Ervaring van de bezoeker: u geeft ze de optie om meer te leren over het onderwerp.

 

U slaat twee vliegen in één klap

Door SEO teksten te laten schrijven door een ervaren copywriter, slaat u twee vliegen in één klap. Aan de ene kant zorgt u voor een hoge positie in de SERP’s en aan de andere kant voor een hogere conversie ratio. Wat begint met het optimaliseren van de inhoud van uw website, heeft uiteindelijk een groot gevolg. Het onderstaande lijstje licht dat verder toe.

  1. U besluit SEO teksten te laten schrijven door een freelance tekstschrijver en deze optimaliseert uw pagina’s voor de zoekmachines.
  2. Uw pagina’s beginnen beter te scoren in de SERP’s.
  3. Het aantal bezoekers naar uw pagina’s neemt toe.
  4. Omdat de gebruikersvriendelijkheid uitstekend is, besluit een steeds groter percentage van het groeiende aantal bezoekers van uw diensten gebruik te maken.
  5. Meer bezoekers, een hogere conversie ratio, een lagere bounce rate en hogere click through rate betekent dat uw pagina’s nog hoger in de SERP’s terecht komen.
  6. Andere website-eigenaren beginnen naar uw pagina’s te linken en u begint backlinks op te bouwen.
  7. Uw pagina’s scoren constant hoog in de SERP's en uw website maakt winst.

 

SEO-content en het belang van bijhouden

Het is helaas niet zo dat u één keer uw SEO teksten kunt laten schrijven door een copywriter en dat dit dan allemaal automatisch gebeurt. Nadat uw inhoud in orde is, moet dat continu worden bijgewerkt, aangescherpt en aangevuld. Ook dat heeft met de ervaring van de gebruiker te maken, want de zoekmachines willen alleen pagina’s aanleveren die actueel zijn. Om dat te doen kijken ze naar hoe vaak er veranderingen en toevoegingen worden uitgevoerd.

 

SEO componentsEen langdurige en vruchtbare samenwerking

Een SEO-copywriter gebruikt u dus niet alleen om uw initiële SEO teksten te laten schrijven en optimaliseren, maar ook om daar daarna maandelijks nog een x aantal uren mee bezig te gaan. Zo blijven uw pagina’s altijd actueel, zijn ze altijd volgens de laatste SEO-ontwikkelingen geoptimaliseerd én bent u zeker van een stabiele hoge positie in de SERP’s. Uw bezoekers zijn tevreden, u bent tevreden, de zoekmachines zijn tevreden en dat alles omdat u SEO teksten heeft laten schrijven door iemand die daar verstand van heeft.

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Dan ben ik mogelijk dé (SEO) copywriter voor u. Ik heb me niet alleen gespecialiseerd in tekstschrijven, maar ook in vertalen (Engels/Nederlands), transcriberen en het maken van content analyses en het geven van bijles Engels. Wilt u van mijn diensten gebruik maken, dan kunt u op mijn website meer informatie vinden. Neem vervolgens gerust contact met mij op via één van de aangeboden contactmogelijkheden.