SEO content laten schrijven voor succes

19-07-2018
SEO brainstorm

Zoekmachines hechten steeds meer waarde aan de kwaliteit van de teksten dan aan de manier waarop de zoekwoorden zijn verwerkt. Lees hier over de kracht van de beste teksten en waarom SEO content laten schrijven een goed idee is. Leestijd 5 minuten.

Door uw SEO content te laten schrijven door een professionele SEO tekstschrijver, maakt uw website meer kans. Het is moeilijk om ons een wereld voor te stellen zonder internet. Toch zochten we 25 jaar geleden nog veel liever in de Gouden Gids dan online naar bedrijven of instanties. Niet alleen duurde het veel te lang om de computer op te starten en in te loggen via de telefoonlijn, de informatie die we vandaag de dag van een website halen, vergaarden we voorheen door een simpel telefoontje of bezoekje.

Dit was gewoonte en normaal. Het World Wide Web heeft ons het leven aanzienlijk makkelijker gemaakt en hier vinden we eigenlijk alle informatie die we nodig hebben alvorens een beslissing te maken. Als u uw SEO content wilt laten schrijven, dan zorgt de tekstschrijver dat u ook daadwerkelijk gevonden wordt door mensen die naar u op zoek zijn. Maar hoe belangrijk zijn de teksten op een website voor succes en hoe kunnen deze klanten winnen?

 

SEO content laten schrijven: lever exact de juiste informatie aan

Soms denk ik nog wel eens met heimwee terug aan de tijd van de Gouden Gids. In dit boek kon u snel de informatie vinden die u nodig had, werd u niet gevraagd om cookies te accepteren, hoefde u geen spam te filteren of advertenties te negeren, werd u niet overbelast met bewegende beelden en zag u in één oogopslag waar u aan toe was. Bovendien was een bezoek aan de Gouden Gids anoniem en werd uw zoekgeschiedenis niet verder gebruikt om u te bombarderen met reclame gerelateerd aan uw eerder ingetypte zoektermen. De informatie was duidelijk, alfabetisch geordend en objectief gepresenteerd en SEO content laten schrijven was niet nodig. Het was toen de kunst om met zo min mogelijk woorden zoveel mogelijk overtuigende informatie te geven.

Websites zijn daar precies het tegenovergestelde van. Ze geven een bedrijf de mogelijkheid de bezoekers van veel informatie te voorzien die ze niet uit een simpele advertentie kunnen halen en bevorderen interactie. Door SEO content te laten schrijven geeft u de bezoeker exact waarnaar hij of zij op zoek is. Zij kunnen deze informatie gebruiken om zich een oordeel te vellen en alvast een selectie te maken van geschikte kandidaten. Dat gebeurt dus al voordat er contact is geweest tussen u en de potentiële klant en wat met een paar regeltjes in de Gouden Gids natuurlijk nooit kon.

 

Verbeter uw conversie ratio met goede tekst

De eerste indruk die iemand opbouwt over een bedrijf ontstaat niet doordat de teksten zo goed geschreven zijn. Dit komt allereerst voort uit de vormgeving en gebruikersvriendelijkheid van een pagina. Ziet deze er netjes en verzorgd uit, laadt hij snel, worden er mooie kleuren gebruikt en aantrekkelijke foto’s dan zal een klant zich al snel aangetrokken voelen en verder willen lezen. U kunt perfecte SEO content laten schrijven, maar als de vormgeving en techniek niet aan de eisen voldoen, dan zal een bezoeker daar niet eens naar kijken.

Vervolgens zal iemand op zoek gaan naar bepaalde informatie en deze dient dan ook snel gevonden te kunnen worden. Is de vormgeving in orde en is de structuur simpel en duidelijk, dan is het de beurt aan de teksten om de toekomstige klant te proberen te overtuigen. En alhoewel het uiterlijk van de website bezoekers aanmoedigt verder te kijken, zijn het de teksten die ervoor zorgen dat deze bezoeker een klant wordt. Een SEO copywriter weet exact hoe deze teksten eruit moeten zien. Door uw SEO content te laten schrijven door een ervaren professional zou uw conversie ratio dus moeten stijgen.

 

3 kenmerken van converterende teksten

Bent u de beheerder van een website, dan heeft u waarschijnlijk een bepaald doel voor ogen. De website moet belangstelling genereren en moet u onderscheiden van de concurrentie. Er wordt online voldoende informatie en een legio aan stappenplannen aangeboden waarmee u uw eigen inhoud schrijft.  Door uw SEO content te laten schrijven door een ervaren en getalenteerde tekstschrijver, worden uw doelen ook bereikt. Het maakt niet uit of dit nu een blog betreft, categorieteksten voor een webwinkel, een informatieve website of een bedrijfswebsite; er zijn 3 kenmerken waaraan SEO teksten moeten voldoen om succesvol te zijn.

 

1.       De lengte

Het is erg belangrijk dat u teksten schrijft of SEO content laat schrijven die voldoende informatie geven. Tegelijkertijd mogen deze ook niet te lang zijn. Waarschijnlijk heeft u heel veel te vertellen, maar vraag uzelf af waar de bezoekers in zijn geïnteresseerd. De klant wil voornamelijk weten wie u bent, wat u doet, hoeveel het kost en hoe u te bereiken bent. Is uw website voornamelijk informatief, dan moeten de teksten goed geschreven zijn, gemakkelijk te lezen zijn en is het essentieel dat u bewijs levert dat de informatie op feiten is gebaseerd.

 

2.       De opmaak

Ten tweede moeten uw teksten duidelijk zijn onderverdeeld in korte alinea’s met tussenkopjes. Deze maken het voor de lezer gemakkelijk direct naar de benodigde informatie te scannen en moedigen niet af als de pagina geopend wordt. Wat zou u liever zien nadat u op een link klikt, een lange lap tekst of een tekst die in duidelijke segmenten is verdeeld? Houd er rekening mee dat een klant voor een boek liever naar de bibliotheek gaat en dat een website de lezer snel en gemakkelijk naar bepaalde informatie moet kunnen brengen. Zou u uw SEO content laten schrijven, dan krijgen deze altijd een H1, H2, H3 opmaak, met korte alinea's en een duidelijke structuur.

 

3.       De stijl

Iedere schrijver heeft een andere stijl, maar voor het schrijven van teksten voor een website bent u niet in de running voor een Gouden Griffel. Uiteraard moeten deze kwalitatief zijn, maar (uitzonderingen daargelaten) dit zijn geen literaire werken. Om bezoekers te behouden is het belangrijk dat uw teksten lekker lezen, dat de zinnen goed lopen en niet te lang zijn en dat ze relevante informatie geven. Boeiende en doeltreffende teksten leveren meer conversies op. Daarnaast vertelt u op die manier aan de zoekmachines dat uw teksten relevant- en gebruikersvriendelijk zijn. SEO content laten schrijven helpt u aan deze eisen te voldoen.

 

SEO content laten schrijven door een tekstschrijver

SEO copywriters weten als geen ander hoe SEO, webteksten en bezoekersgedrag aan elkaar gerelateerd zijn. Bent u zelf geen tovenaar met woorden, dan kunt u uw SEO content laten schrijven door een ervaren SEO tekstschrijver. U zult merken dat dit het geld meer dan waard is. Uw website kan schitterend zijn vormgegeven en kan er heel professioneel uit zien, maar als een bezoeker door uw teksten wordt ontmoedigd gaan ze net zo gemakkelijk door naar de concurrentie.

Daarnaast krijgt u helemaal geen bezoekers als uw website niet naar voren komt in de zoekmachine resultaten. Door uw SEO content te laten schrijven zorgt u voor een betere plek in de rangschikking die bij een relevant zoekwoord door Google wordt aangeboden.

 

SEO en kwalitatieve teksten gaan hand in hand

Het goede nieuws is dat de zoekmachines steeds meer kijken naar de kwaliteit van teksten, hoe goed ze geschreven zijn, naar de waarde van inhoud en hoe natuurlijk ze zijn, dan naar de dichtheid en de plaatsing van de zoekwoorden. Zou u uw SEO content laten schrijven, dan is het dus niet alleen zo dat u een tekst wilt ontvangen die aan alle SEO regels voldoet, maar ook dat die tekst inhoudelijk uitmuntend is. Een ervaren SEO tekstschrijver helpt u aan goede teksten die klanten overtuigen en die u tegelijkertijd een concurrerende plek opleveren in de zoekmachine resultaten. Beide zorgen voor een hoger conversie ratio en dus een lach op uw gezicht.

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Dan ben ik mogelijk dé (SEO) copywriter voor u. Ik heb me niet alleen gespecialiseerd in tekstschrijven, maar ook in vertalen (Engels/Nederlands), transcriberen en het maken van content analyses en het geven van bijles Engels. Wilt u van mijn diensten gebruik maken, dan kunt u op mijn website meer informatie vinden. Neem vervolgens gerust contact met mij op via één van de aangeboden contactmogelijkheden.