Het btw tarief voor een tekstschrijver uit het buitenland

10-07-2019
Btw tarief tekstschrijver

Door het internet is de wereld kleiner en diensten afnemen in het buitenland wordt steeds gewoner. In dit artikel leg ik uit wat de regels zijn over het btw tarief voor het inhuren van een tekstschrijver uit het buitenland. Leestijd: 2 minuten

Het btw tarief voor een tekstschrijver uit het buitenland, hoe zit dat precies? Dit is een belangrijke vraag, want tijdens uw zoektocht naar een goede freelance tekstschrijver is de kans groot dat u iemand tegenkomt die zoals ik in het buitenland gevestigd is. Online tekstschrijven kan namelijk gemakkelijk gedaan worden vanuit huis. Via de website kunt u contact opnemen, een videobelletje inplannen en een overeenkomst afsluiten, net als het geval zou zijn bij een tekstschrijver die in Nederland gevestigd is. Persoonlijk contact is niet essentieel.

De wereld wordt steeds kleiner en de moderne technologie heeft ervoor gezorgd dat u diensten en producten in ieder land kunt kopen en betalen. Hiervoor hoeft u de deur niet eens meer uit. Ik kan me goed voorstellen dat u vragen heeft over de financiële kant van het verhaal en dan met name over de btw. Want een buitenlands bedrijf betaalt belasting in het land waarin het geregistreerd is en niet in Nederland. Daarom leest u hier verder over hoe het btw tarief door een tekstschrijver uit het buitenland op uw factuur wordt verrekend.

 

Het btw tarief voor een tekstschrijver uit het buitenland wordt verlegd

Eigenlijk is het heel simpel en ik gebruik mezelf als voorbeeld. Omdat ik niet in Nederland gevestigd ben, maar in Servië, betaal ik in het land waarin ik woon belasting. Mijn bedrijf is hier geregistreerd onder mijn naam en voor alle inkomsten die binnenkomen, betaal ik netjes elke maand het juiste bedrag. Dat betekent dus dat ik met het Nederlandse btw tarief voor tekstschrijvers eigenlijk niets te maken heb. Daarom zal u op mijn facturen ook geen btw tegenkomen en op die manier verleg ik deze naar u.

Door de btw te verleggen, maak ik u verantwoordelijk voor uw eigen belastingtechnische gedeelte van mijn factuur.  Ik vermeld op de factuur dat de prijs 0% btw bevat en dat ik deze verleg naar u. In de transactie tussen ons is er geen sprake van btw, omdat we dit allebei zelf regelen in ons land. Het enige wat u moet doen is mijn factuur melden aan de Belastingdienst en aangeven dat er geen btw gerekend is. Via deze link naar de Belastingdienst, vindt u veel meer informatie en duidelijkheid.

 

Een buitenlandse tekstschrijver heeft zo zijn voordelen

Ook al moet u het btw tarief voor mijn tekstschrijver diensten zelf indienen, eigenlijk is dat een kleine moeite. Zoekt u een SEO copywriter, dan zijn er namelijk goede redenen om te zoeken naar iemand zoals ik, die in het buitenland gevestigd is. Zo kan ik mijn tarieven laag houden, omdat ik in een land woon waar het leven aanzienlijk goedkoper is. Daarnaast is het belastingpercentage dat ik moet afleggen hier lager dan in Nederland, wat ook betekent dat ik mijn prijzen voor u interessant kan houden. Vooral de kosten voor een goede SEO content copywriter zijn momenteel torenhoog, terwijl ik u voor minder geld vanuit het buitenland net zo goed kan helpen. En eigenlijk heeft u hier de regels over het btw tarief voor een tekstschrijver uit het buitenland een beetje aan te danken.

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Dan ben ik mogelijk dé (SEO) copywriter voor u. Ik heb me niet alleen gespecialiseerd in tekstschrijven, maar ook in vertalen (Engels/Nederlands), transcriberen en het maken van content analyses en het geven van bijles Engels. Wilt u van mijn diensten gebruik maken, dan kunt u op mijn website meer informatie vinden. Neem vervolgens gerust contact met mij op via één van de aangeboden contactmogelijkheden.